Moro!

Tosiaan viime perjantaina tuli lähdettyä koneella kohti Kiinaa ja odotukset oli korkealla! En ollut koskaan ennen lähtenyt ulkomaille yksin, joten reissusta oli tulossa unohtumaton. Lähtö Kajaanin lentokentältä kävi sutjakkaasti ja hetken Helsinkivantaalla sekoiltuani löysin tieni oikealle portille. Oli aika jännää istua siinä Finnairin koneessa tuntuen siltä, että olisin ollut lennon ainut suomalainen. Kaikki ympärilläni olevat ihmiset näyttivät olevan kiinalaisia. 

 

Ei siinä mitään... Lento meni mielestäni erittäin mukavasti ja ilmaisen lounastarjoilun syötävät olivat aika on point! Saapuessamme Kiinan ilmatilaan oli mukava nähdä tulipunainen auringonnousu. Lentelimme jonkin aikaa Pekingin yllä ennen laskeutumista minkä aikana meikäläinen tajusi miten iso paikka tää oikeesti onkaan. Muutamissa ryppäissä oli korkeita pilvenpiirtäjiä ja loput käytännössä likaisempaa tehdasaluetta.

Lentokentältä minua tuli hakeman ystävällinen paikallistyttö Jane, jonka kanssa huristimme kuumottavan taksikyydin kohti syrjäisempää kaupunginosaa. Sain melko viihtyisän noin. 14 neliön huoneen muuten melko likaisesta kaupunginosasta. Vieressä on ruokakauppa ja reilun 3 km matka työpaikalle.

 

 

Ma. 21.2.2016

Eka työpäivä ei mennyt ihan nappiin. Sain pahan mahataudin jonka takia yö oli siunattu pöntön äärellä. Osan seuraavasta päivästä sairastin sängyssä, mutta iltaa kohden oloni parani.

 

Ke. 24.2.2016

Työpaikan vieressä oli yllättävän hyvä nuudelimesta josta sai lihanuudelia liemessä. Oli hyvää! Ei ollut kallista, alle 2€ annos joka riitti hyvin. Tutustuin myös tarkemmin työmatkan varrella olevaan ostoskeskukseen, minkä yläkerrasta löysin mahtavan amerikkalaistyylisen jääjogurtti -paikan, jossa sai itse päätää täytteet. Aloitin oman mansikkakesäni tuona hetkenä. :)

 

jogurtti.jpg