Nyt on tultu elettyä kaksi viikkoa Kiinassa ja alan pikkuhiljaa tottua tähän. Huomasin sulautuneeni arkeen kun perjantai yllätti. Mutta joo… alkaa täällä olla ihan mukavaa. Olen löytänyt ruokapaikkoja mutta ruoan tilaaminen on edelleen haastavaa koska kukaan ei yleensä ymmärrä englantia. Ruokapaikoista puheenollen järkytyin syvästi kun huomasin miten kansainvälisissä pikaruokaketjuissa menu täällä on täysin erilainen. Esimerkiksi yleensä tykkään syödä McDonald'sissa mutta täällä he tarjoavat vain kallista roskaa. 

Huomasin että paikallinen riisi, nuudeli, liha ja kasvispohjainen ruoka maistuu paljon paremmalta kun kiinalaisetksi väännetyt kansainväliset pikaruokalat. Pidän erityisesti siitä kulttuurin puolesta, että ruokaa ei välttämättä tehdä keittiössä vaan kuten eräässä Korealaisessa BBQ ravintolassa huomasin, raa'at ainekset tuodaan suoraan pöytään ja ne saa itse grillata pöydän sisässä olevalla grillillä. Tai että ruoka tuodaan tulikuumassa kivilautasessa pöytään jotta se säilyy varmasti lämpimänä.

 

Pakko mainita että yksi joka arki iltainen kohokohta on nähdä seurue eläkeläisiä mummoja tanssimassa paikallisen Pop tai EDM biisin tahtiin kadulla. Joku heistä tuo mukanaan boom boksin ja siinä he sitten zumbaavat ostoskadun aukiolla yleensä kello seitsemästä yhdeksään. 

 

Yksi lähipäivien kuumottavimpia juttuja oli käydä pankkiautomaatilla nostamassa lisää rahaa. Pankkiautomaatilla siksi, koska se todennäköisyys että osaavat pankissa englantia on niin pieni etten edes harkinnut meneväni sinne. No, siinä automaatin luona työnsin kortin reiästä sisään ja kone imaisi sen samantien. Sain vaihdettua kielen englanniksi ja kone ilmoittaa että korttia lukiessa oli joku virhe. Automaatti kyseli paljon ihmeellisyyksiä ja lopulta kun sain tilattua rahamäärän jonka halusin, näytölle tulee punaisena vilkkuva ilmoitus käskien ottaa rahat niin nopeasti kuin vaan mahdollista. Siinä oli nopeat ranneliikkeet paikallaan.

 

Ps. Miksi hitossa Suomessa ei myydä vihreän omenan makuista Fanta limpparia?? Olisin varmaan joka päivä ostamassa kolme pullollista tätä sulaa ihanuutta.

 

valoja.jpg