Viikonloppuna päätin hieman kulttuurisoitua ja kävin pyörimässä Zhonghan Parkissa, pienehkössä puistossa aivan kielletyn kaupungin vieressä. Oli mukava päästä pieneen kosketukseen luonnon kanssa muuten niin harmaan betoni viidakon jälkeen. Puistoon piti maksaa sisäänpääsymaksu, mikä ei tietenkään ollut paljon, mutta kun en tiennyt että sisällä ei oikein ollut mitään nähtävyyksiä, otin sitten extra ominaisuutena lippuuni myös pääsyn "salaperäiseen puutarhaan". Todellisuudessa tämä "puutarha" oli ahdas kolmihuoneinen rakennus joissa kahdessa näistä oli oikeita kukkia ja Kolmannessa muovisia. 
 
No ei mitään... sain paljon kivoja kuvia ja outoja katseita muilta turisteilta. Siis oikeasti en ole varmaan ikinä elämässäni saanut näin paljon huomiota kaduilla. Olo on kuin jollakin kohu julkkiksella kun menen ostamaan alakerran kojusta mansikoita. Tämä johtunee vaaleasta hius sävystäni ja violetista rullalaudastani. 
 
Mutta mä en oo ainut joka ajelee täällä hullunkurisilla vempeleillä! Joka päivä näkee niitä tyyppejä jotka rullaa työmatkojaan tasapaino skoottereilla, motorisoiduilla yksipyöräisillä ja hiton cooleilla moottori potkulauta mopo juttu yhdistelmillä. Ite haluaisin tosi kovasti moottorikäyttöisen skeitti laudan, mutta ovat niin kalliita etten tähän taloudelliseen tilanteeseen ihan vielä ole hankkinut.
 
Tuli myös käytyä vähän perinteisemmässä kiinalaisessa katukujassa, jossa myytiin kaikkea jännää syötävää. Kun mahdollisuus tuli niin pitihän sitä myös maistaa skorpioneja. Ostin kolme pikkurillin kokoista skorpionia varrastikussa ja söin yksi kerrallaan. Ne oli hyviä! Makua on vähän vaikea kuvata mutta luulisin niiden maistuneen hyvin samankaltaisilta kun muutkin ötökät. Piti vaan pureskella hyvin kun ne pienet jalat ja se piikkihäntä oli aika teräviä kielen päällä.
 
pekingFrame2.jpg